Fler miljömärkta bussresor på vägarna

Nu blir det enklare att välja en miljömärkt resa. Högbergs Bussresor, som anordnar bussresor för företag, föreningar och turistgrupper både inom och utanför Sverige, har märkt sina resor med Bra Miljöval. Miljömärkningen innebär exempelvis att resorna har låg klimatpåverkan, fordonen tvättas miljömärkt och livsmedlen ombord är ekologiska.

— Vi är glada att fler föreningar, företag och ressugna privatpersoner kan välja ett företag med miljömärkta bussresor för att åka på olika evenemang och paketresor. Med Bra Miljöval kan kunderna vara säkra på att bussresorna lever upp till hårda miljökrav, säger Marielle Aspevall, produktansvarig Bra Miljöval Transporter.  

Högbergs Bussresor AB är lokaliserade i Uppsala och arrangerar resor både inom och utanför Sveriges gränser. De erbjuder buss- och paketresor till företag, grupper, föreningar och privatpersoner. Det är deras bussresor som är märkta med Bra Miljöval, inte den kollektivtrafik de utför för UL (i Uppsala län).  

— Det finns idag en stor medvetenhet hos resenärer om olika typer av resors miljöpåverkan. Att välja att resa tillsammans med buss är inte bara säkert och bekvämt utan ger också stora fördelar för miljön. Miljö och hållbarhet är viktigt för oss och genom att miljömärka våra bussresor med en oberoende miljömärkning som Bra Miljöval tar vi ytterligare ett ansvar i vårt hållbarhetsarbete. Märkningen är ett bevis på att våra resor lever upp till de tuffa krav som kunden kan förvänta sig, säger Jennie Högberg, delägare Högbergs Bussresor AB. 

Miljökrav på Persontransporter med långfärdsbuss  

  • Utsläppsklass Euro 6 
  • Låg klimatpåverkan 
  • Hållbarhetskrav på drivmedlet 
  • Miljömärkt interiör och exteriör rengöring 
  • Miljömärkta toalettartiklar 
  • Ekologiska livsmedel vid servering ombord 
Ikon Bra Miljöval Persontransport

Res miljösmart med Bra Miljöval Persontransporter

En resa märkt med Bra Miljöval har mindre klimatpåverkan samt låga hälso- och miljöfarliga utsläpp. Vi miljömärker resor med bland annat bussar, tåg, fartyg och taxi.

Om märkningen
Gillas av 2