”Våra kunder vill ha miljömärkt”

Många företag väljer att miljömärka sina produkter som svar på kundernas efterfrågan. Ett av dem är Mariestadsbaserade familjeföretaget Rapsodine T.H Meyer som började miljömärka rengöringsprodukter 2020. Nu har de åtta märkta produkter.

— Våra kunder förväntade sig att städ- och rengöringsprodukterna skulle vara miljömärkta.  Vi ville visa att våra produkter klarade stränga krav gällande både miljö och hälsa. Valet hamnade på Bra Miljöval som är välkänt och etablerat, säger Lotta Johansson Lönn, delägare för Rapsodine T.H Meyer AB.

Nu har Rapsodine  T.H Meyer märkt åtta rengöringsprodukter med Bra Miljöval, bland annat diskmedel, allrengöring och tvättmedel. Med hjälp av en omfattande databas med godkända ingredienser och stöd från Bra Miljöval så kom företaget in i märkningsprocessen på ett smidigt sätt.

—   Det var guld värt att vi kunde stämma av ingredienser mot en godkändlista. Det sparade verkligen tid. Samtidigt fick vi hela tiden stöd från miljömärkningen när vi hade frågor. Framöver kommer vi att märka fler produkter, berättar Lotta.

"Miljömärkningen stärker vårt varumärke"

Lotta Johansson Lönn, delägare Rapsodine T.H Meyer

Om Rapsodine T.H Meyer

Familjeföretaget Rapsodine T.H Meyer, utanför Mariestad (där även fabriken ligger), har funnits sedan 1990. Bolaget tillverkar produkter inom hud- och hårvård men även rengöring och klädvård. Idag återfinns produkterna på ett hundratal ställen som apotekskedjor, gårdsbutiker, dagligvaruhandeln och hälsokostbutiker. Företagets Bra Miljöval-märkta produkter finns på www.bramiljoval.se

Sök produkter och tjänster märkta med Bra Miljöval

Sök
Gillas av 1