Lättare att hitta miljömärkta tandkrämer

Nu blir det enklare att hitta miljömärkta tandkrämer. TePe Munhygienprodukter AB breddar sitt sortiment med tandkrämer som alla är märkta med Bra Miljöval. Tandkrämerna kommer att finnas på apotek, kliniker och i dagligvaruhandeln.

Alla miljömärkta tandkrämer från TePe uppfyller de strikta hälso- och miljökrav som Bra Miljöval Kosmetika ställer. Märkningen har långtgående krav på nedbrytbarhet och giftighet för vattenlevande organismer. Ämnen som misstänks orsaka cancer eller skada fertiliteten är inte tillåtna. Strikta krav ställs även på hormonstörande ämnen samt produktens förpackning 
— Det är verkligen positivt att TePe har valt att märka alla sina tandkrämer med Bra Miljöval och därmed ge fler möjlighet att välja miljömärkt och bidra till att fasa ut miljö- och hälsofarliga kemikalier, säger Sofie E Munteanu, chef för Bra Miljöval.

Att miljömärka samtliga tandkrämer var en självklarhet när TePe skulle ta in tandkrämer i sitt sortiment. 

— Bra Miljöval-märkningen på TePes tandkrämer gör att vi är med och bidrar till en positiv utveckling samtidigt som vi gör det enklare för våra kunder att göra medvetna val. Det går hand i hand med vårt engagemang för en god munhälsa för alla, säger Karin Rydberg, nordisk marknadschef på TePe.

Tandkrämerna finns tillgängliga i handeln från slutet av april. De återfinns på apotek, kliniker och online. Men även i dagligvaruhandeln under augusti.  

Bra Miljövals hälso- och miljökrav i korthet

  • Märkningen ställer långtgående krav på nedbrytbarhet och låg giftighet för vattenlevande organismer.
  • Titandioxid tillåts inte.
  • För tensiden SLS gäller haltbegränsning och krav på konsumentinformation när den ingår i tandkräm.
  • Allergiframkallande konserveringsmedel är inte tillåtna.
  • Ämnen som misstänks orsaka cancer eller skada fertiliteten är inte tillåtna.
  • Hormonstörande ämnen (från SIN-listan) är inte tillåtna.
  • Krav ställs på produkternas förpackningar, för att minimera miljöpåverkan och gynna ett effektivt resursutnyttjande.

Sök produkter och tjänster märkta med Bra Miljöval

Sök
Bli först att gilla!