Läskigt smink

Det läskigaste i en halloween-utklädnad ska inte vara innehållsförteckningen i sminket!

Smink på barn är kanske inte något vi ser till vardags, men kring halloween är det många barn som vill sminkas till allt från spöken till pumpor. Smink-set och läppbalsam riktade till barn granskades förra året av Sveriges Konsumenter och då var det ingen av produkterna som uppfyllde granskningens krav. Smink kan innehålla både allergiframkallande och hormonstörande ämnen, därför är vårt råd att i första hand hitta andra sätt för barnen att klä ut sig på. 

Om barnet ändå vill sminka sig är det bästa att använda smink som är avsett för barn, och inhandlat i en leksaksbutik. Använd inte smink avsett för vuxna! Det som definieras som en leksak omfattas nämligen av både kosmetikaförordningen och leksaksdirektivet.   

Tycker du som vi att det inte ska finnas farliga ämnen i konsumentprodukter? Vi på Bra Miljöval jobbar för att förbjuda farliga ämnen och för att flera produkter ska bli miljömärkta.

Läs vilka miljö- och hälsokrav Bra Miljöval ställer på kosmetiska produkter.    

Bli licenstagare till Bra Miljöval

Bli licenstagare

Redo att bli licenstagare? Så här går det till steg för steg. Kontakta oss om ni har frågor vad en ansökan skulle innebära för er.

Så här går det till
Bli först att gilla!