Stor elbesparing efter byte av fönster och balkongdörrar

Under februari till juni 2021 bytte av Björkhammar Fastigheter fönster och balkongdörrar som gav en elbesparing på nära 35 000 KWh. Projektet har fått ekonomiskt stöd från Bra Miljöval Energifond. 

Björkhammar Fastigheter är ett familjeägt fastighetsbolag med två hyreshus i Hägersten utanför Stockholm. Fastigheterna är byggda i mitten på 40-talet och ägarna har de senaste åren arbetat för att göra dem ”klimatsmartare”. Fastigheterna har fått ny LED-belysning och bergvärme. Ägarna ville spara ännu mer energi och sökte stöd från Bra Miljöval Energifond.

—   Vi ville byta ut fastigheternas tvåglas-fönster (U-värde 2,9) till underhållsfria treglas-fönster (U-värde 0,9) med aluminiumram utan PVC-plast, berättar Charlie Lundblad, projektledare.  

Efter fem månader var bytet klart och den beräknade elbesparingen för de båda fastigheterna per år är 34 782 kwh. 

—   Vi tror även att det kommer bli större besparingar på vintern då vi får ut mer av våra nyisolerande balkongdörrar, säger Charlie.  

Björkhammar fastigheter balkongdörrar

Bild 1 av 2 Fastighetsägaren bytte både fönster och balkongdörrar för att minska elanvändningen.

Björkhammar fastigheter

Bild 2 av 2 Ett av de två fastigheterna som fick nya fönster och balkongdörrar.

Elkunder bidrar till energiprojekt

Bra Miljöval Energifond består av medel som avsätts av alla energibolag som säljer el märkt med Bra Miljöval. Det är tack vare alla som väljer att köpa el märkt med Bra Miljöval som sådana här projekt kan bli verklighet.

Ikon Bra Miljöval Elenergi

Välj el märkt med Bra Miljöval

Genom att teckna ett elavtal märkt med Bra Miljöval gör du en stor insats för miljön på ett enkelt sätt.

Se våra miljökrav
Bli först att gilla!