Bra Miljöval gratulerar Sveriges grönaste varumärke

För sjunde gången har över 1000 svenskar röstat fram SJ som det grönaste varumärket i Sverige i varumärkesföretagets Differs årliga undersökning. I över 26 år har SJ:s alla personresor varit märkta med miljömärkningen Bra Miljöval.

Bra Miljöval guidar konsumenter till de produkter och tjänster som är minst skadliga för miljön. För att ett företag ska kunna märka sin persontransport ska en resa ha liten klimatpåverkan, vara energieffektiv och låga hälsofarliga utsläpp. Bra Miljöval driver på utvecklingen till hållbarare sätt att resa och en renare miljö.

Att utses till Sveriges grönaste varumärke visar att allmänheten känner till att SJ arbetar aktivt med miljöfrågor. SJ:s personresor har varit märkta med Bra Miljöval sedan 1994.
- Ett av våra miljökrav är att tågen drivs på förnybar el och att hälften av den ska vara miljömärkt. Genom att köpa miljömärkt el avsätts i sin tur medel till att förbättra biologisk mångfald samt till projekt för att minska energianvändningen, förklarar Marielle Aspevall, produktansvarig Bra Miljöval Persontransporter. 

I omröstningen om Sveriges grönaste varumärke 2019 deltog över 1000 svenskar som valde bland 105 kända varumärken inom nio branscher. Alla varumärken på topplistan befinner sig i de branscher där konsumenterna tycker att miljöfrågan är mest avgörande för köpbeslutet. 

Läs SJ:s pressrelease om utmärkelsen>>

Läs mer om Bra Miljöval persontransporter >>

Andra licenstagare som erbjuder resor märkta med Bra Miljöval, förutom SJ, är Arlanda Express, Bzzt, First Rent a Car (Hertz), MOOW Mobility, OurGreenCar, Skånetrafiken, Vy Bus4You, X-trafik och Y-buss. 

Bli licenstagare till Bra Miljöval

Bli licenstagare

Redo att bli licenstagare? Så här går det till steg för steg. Kontakta oss om ni har frågor vad en ansökan skulle innebära för er.

Så här går det till
Bli först att gilla!