Resor med Vy flygbussarna är nu märkta med Bra Miljöval

Nu är alla resor med Vy flygbussarna märkta med Bra Miljöval. Miljömärkningen innebär bland annat att resorna har låg klimatpåverkan och låga lokala miljö- och hälsofarliga utsläpp till både luft och vatten. Bussarna drivs med RME, ett helt förnybart drivmedel. De har högsta utsläppsklass och tvättas nu med miljömärkta rengöringsprodukter i godkända tvätthallar. 

— Vi ser positivt på att resorna med Vy flygbussarna nu är miljömärkta. Att resa med flyg har en hög klimatpåverkan, men även de många resorna till och från flygplatsen har betydelse för klimatet och lokal miljö- och hälsopåverkan. Fler behöver välja bussen framför bilen även för att minska behovet av hårdgjorda ytor och för att minska trängsel och buller. Med Bra Miljöval kan kunderna vara säkra på att bussresorna lever upp till hårda miljökrav som dessutom skärps allt eftersom, säger Marielle Aspevall, produktansvarig Bra Miljöval Transporter.   

Vy flygbussarna har cirka 3 000 avgångar per vecka till och från de sju flygplatserna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Sedan 2014 är även alla resor med Vy bus4you märkta med Bra Miljöval. 

— Det känns väldigt bra att alla resor med Vy bus4you och Vy flygbussarna är märkta med Bra Miljöval. Hållbarhet är, och har alltid varit en av våra viktigaste frågor och vi jobbar aktivt med att erbjuda resor med låg klimatpåverkan, att säkerställa låga hälso- och miljöfarliga utsläpp men även att vårt val av fordon och drivmedel tar hänsyn till miljö och sociala värden. Bra Miljöval är ett viktigt steg i utvecklingen av hållbara transporter, säger Zakaria Abna Aissa, affärsområdesdirektör för Vy Buss kommersiella trafik där Vy bus4you och Vy flygbussana ingår.   

Miljökrav på Persontransporter med långfärdsbuss 

  • Utsläppsklass Euro 6  
  • Låg klimatpåverkan  
  • Hållbarhetskrav på drivmedlet  
  • Miljömärkt interiör och exteriör rengöring  
Ikon Bra Miljöval Persontransport

Res miljösmart med Bra Miljöval Persontransporter

En resa märkt med Bra Miljöval har mindre klimatpåverkan samt låga hälso- och miljöfarliga utsläpp. Vi miljömärker resor med bland annat bussar, tåg, fartyg och taxi.

Om märkningen
Bli först att gilla!