Välkommen Agneta Zandén!

Agneta är ny produktansvarig för Bra Miljöval Försäkringar. Hennes mål är att minska försäkringarnas påverkan på miljö och klimat.   

Efter tio år inom kulturbranschen som musikalartist, producent, projektledare sadlade Agneta Zandén om inom nationalekonomi och miljövetenskap. Som trogen medlem i Naturskyddsföreningen ville hon bidra ytterligare för miljön och klimatet.

— Jag vill hjälpa människor att göra hållbara val. Och inom miljömärkningen av försäkringar finns verkligen den möjligheten. Som försäkringstagare är det svårt att kolla igenom om ett försäkringsbolag själv når upp till miljökrav som är hållbara. Där spelar Bra Miljöval en viktig roll, säger Agneta.

Agneta är produktansvarig för miljömärkningarna bilförsäkring samt hem- och villaförsäkring. Hennes främsta uppgift är att utveckla området för att försäkringsbolag ska minska sin påverkan på miljö och klimat. Men till att börja med gäller det att sätta sig in i försäkringsområdet.

— Förutom att lära känna alla på Bra Miljöval så sätter jag mig in i märkningens alla krav och om hållbar kapitalförvaltning som är ett stort område. Jag träffar även försäkringsbolag och andra aktörer inom branschen. Jag är glad att vara här, avslutar Agneta.

ikon, försäkringar fyrkantig

Miljömärkt försäkring är tryggare för försäkringstagare

Att välja en miljömärkt försäkring för hem och villa innebär en stor miljöinsats. Det ställs höga krav på försäkringsbolagets miljöarbete, hur de förvaltar försäkringspremier och jobbar för att förebygga skador. Miljömärkningen finns på hem- och villaförsäkring samt bilförsäkring.

Läs om märkningen
Gillas av 1