Välkommen Mårten Berglund!

Mårten är ny på avdelningen Hållbar konsumtion där Bra Miljöval ingår. En av hans första arbetsuppgifter blir att delta i ett projekt som handlar om att minska klädkonsumtionen.

Mårten kommer närmast från Statistiska Centralbyrån (SCB) där han arbetade med miljöräkenskaper och den svenska konsumtionens globala miljöpåverkan. Efter elva år i siffrornas värld ville han jobba mer med konkreta åtgärder inom den gröna omställningen och inte bara ägna sig åt utvärderingar och uppföljningar av miljöarbetet.

- Jag vill arbeta mer med att genomföra faktiska åtgärder och projekt inom miljö efter min tid på uppföljningssidan, säger Mårten.

- Det är en pågående miljö- och klimatkris och vi människor lever över våra tillgångar. Det gäller att se över samhällsekonomin och hur vi alla lever på planeten, nu och i framtiden. För oss själva, nästa generation, i andra länder och för djur och natur.

Som första uppdrag arbetar Mårten med ett projekt inom kläder.

- Jag är med och skriver på en underlagsrapport som handlar om den svenska klädkonsumtionens miljöpåverkan. Jag tittar på hur mycket kläder vi köper per person i Sverige, både i fysiska butiker, och online från utlandet. 

Därutöver har Mårten även varit med i arbetet vid framtagandet av en policy för hållbar samhällsekonomi samt kommer i höst att leda arbetet med en rapport kring resursförbrukning.

Nyheter

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från Bra Miljöval.

Alla nyheter
Gillas av 1