”Vi väljer förnybara råvaror i produkterna”

Att minska klimatpåverkan genom att använda förnybara råvaror, det är nischen för det småländska företaget BIOkleen Miljökemi AB som märkt produkter med Bra Miljöval i över 25 år. Och planerar även att märka fler.

Att ha en policy för att öka andelen förnybara råvaror är ett av Bra Miljövals miljökrav för rengöringsprodukter. Det är även kärnan i BIOkleens verksamhet. 

 Redan från start var det viktigt för oss att använda förnybara råvaror när vi utvecklar produkter. Vi håller ständigt koll på nya hållbara ingredienser som finns tillgängligt på marknaden. Målet är att fler produkter ska kunna miljömärkas, säger Mattias Bodin, Miljöchef på BIOkleen. 

BIOkleen känner att Bra Miljöval både ger trygghet och stöd när företaget utvecklar produkter. 

 Att Bra Miljöval är en oberoende part som granskar produkterna och arbetar med att ständigt höja kraven hjälper oss att ligga i framkant. Miljömärkningen ger oss bra stöd när vi ändrar befintliga produkter eller utvecklar nya, berättar Mattias.  

Efterfrågan på miljömärkt är mycket stort bland rengöringsprodukterna.  

 Majoriteten av vår försäljning inom rengöring för hus och hem kommer från Bra Miljöval-märkta produkter. Genom att erbjuda miljömärkta produkter når vi ut till fler kunder eftersom allt fler ställer krav på hållbarhet, avslutar Robert Weber, VD på BIOkleen. 

Jag hoppas att det bara finns miljöanpassade produkter i framtiden.

Mattias Bodin, Miljöchef på BIOkleen. 

Om BIOkleen 

BIOkleen Miljökemi AB startade 1992 på västkusten och flyttade till Vaggeryd, Småland 2009, och säljer rengöring och underhåll för hus och hem. Fokus är minsta möjliga miljöpåverkan. Produkterna tillverkas i Täby, av BIOkleens ägare, svenska miljöteknikbolaget OrganoClick AB och säljs framförallt i färg- och byggfackhandeln. Företagets Bra Miljöval-märkta produkter finns på www.bramiljoval.se 

Sök produkter och tjänster märkta med Bra Miljöval

Sök
Gillas av 1