Bra Miljöval har en plats i Europa

Efterfrågan på förnybar och miljömärkt el växer i Europa. Det konstaterades efter Bra Miljöval besökte REC Market Meeting, en global energikonferens inom förnybar energi.

REC Market Meeting i Amsterdam är en internationell mötesplats för aktörer inom förnybar energi. Konferensen har anordnats tolv år i rad. Årets upplaga besöktes av runt 700 deltagare och däribland Bra Miljöval som var där för första gången. Målet var att lära sig mer om den europeiska energimarknaden och berätta om hur Bra Miljöval fungerar.

För tre år sedan när miljökraven för Bra Miljöval elenergi skärptes tillkom även möjligheten att miljömärka el från europeiska produktionsanläggningar.

— Det finns tre produktionsanläggningar i södra Europa som säljer el märkt med Bra Miljöval, berättar Kim Blomster, produktansvarig Bra Miljöval Elenergi.

Efterfrågan av förnybar el är stor och aktörer på REC Market Meeting visade stort intresse för miljömärkt el som ställer miljökrav och kan göra skillnad för den biologiska mångfalden.

— Konferensen var verkligen över förväntan. Jag fick lära mig mycket om bland annat hur olika energibolag arbetar och utvecklingen inom förnybar energi. Det var intensiva dagar och många givande möten med aktörer som ville veta mer om miljömärkningen, avslutar Kim.

Ikon Bra Miljöval Elenergi

Välj el märkt med Bra Miljöval

Genom att teckna ett elavtal märkt med Bra Miljöval gör du en stor insats för miljön på ett enkelt sätt.

Se våra miljökrav
Bli först att gilla!