Först i världen: renare tänder och natur

Nu kan du borsta dina tänder rena, med rent samvete. För första gången någonsin har en tandkräm blivit märkt med Bra Miljöval: Folktandkräm - från företaget Proxident.

Det ska vara lätt att välja rätt, för människor och miljön. Det är vad vi på Bra Miljöval drivs av och det vill vi ska gälla också i tandkrämshyllan. Det svenska företaget Proxident, som utvecklar och säljer dentalprodukter, delar denna vision och valde därför att miljömärka sina tandkrämer med Bra Miljöval. 

- Det finns flera olika miljömärkningar att välja bland, säger Lisa Lindvall Försäljnings- och Marknadsassistent på Proxident. Men vi valde Bra Miljöval eftersom de ställer tuffare krav än de andra.

Proxidents tandkrämer har utvecklats i samarbete med avdelningen för cariologi på tandläkarhögskolan i Göteborg. Man lyssnade även på barns egna berättelser och hur de upplevde att borsta tänderna. Det visade sig att många barn tycker att det är obehagligt; stark tandkrämssmak som svider i munnen och lödder som växer och skapar kväljningskänslor. Därför utvecklade Proxident ”snälla” tandkrämer med mild smak som inte löddrar. Ingredienserna valdes med omsorg för användaren, barnen och för djur och natur.  

- Vi tycker att det är väldigt roligt att Proxident valt att miljömärka sina tandkrämer med Bra Miljöval. Givetvis är det extra kul eftersom det är de första tandkrämerna någonsin som klarat våra krav, säger Andreas Hellohf, produktansvarig för Bra Miljöval Kosmetika.

För Proxident fortsätter utvecklingsarbetet och att vara en aktiv part i att skapa ett mer hållbart samhälle som värnar om naturresurserna, den biologiska mångfalden och människors hälsa. I detta arbete är Bra Miljövals kriterier ett bra verktyg och märkningen med Miljöval ger tydliga konkurrensfördelar.

För dig som gillar att ha rena tänder och ett rent samvete - väljer du produkter märkta med Bra Miljöval, bidrar du till bättre hälsa, en frisk levande natur och hållbar konsumtion. Och till att förbättra världen.

Frågor om märkningen Bra Miljöval, tandkrämer eller kosmetiska produkter:

Andreas Hellohf
Produktansvarig Bra Miljöval Kosmetika
andreas.hellohf@bramiljoval.se
0704-22 49 32

Lisa Lindvall, Proxident AB 
Försäljnings- & Marknadsassistent
lisa.lindvall@proxident.se 
+46(0)23-79 22 05

Om Bra Miljöval

Bra Miljöval är en oberoende miljömärkning med tuffa miljökrav som ständigt utvecklas.

Läs mer om Bra Miljöval
Bli först att gilla!