Välkommen Linna Andersson!

Linna är ny på Bra Miljöval och arbetar med Bra Miljöval Energifond och hur den kan bidra till ett mer hållbart samhälle. Här berättar hon vad hon jobbar med just nu. 

Linna är utbildad designingenjör och har arbetat som konsult inom produktutveckling. Med sitt stora intresse för miljö och hållbarhet deltog hon förra året i Naturskyddsföreningens ideella traineeprogram.  

— Under min traineeperiod såg jag arbetsbredden inom Naturskyddsföreningen vilket lockade mig till att söka ett arbete här. Så när tjänsten som handläggare på Bra Miljöval dök upp blev jag jätteglad, säger Linna. 

Som handläggare för Energifonden ser Linna tillsammans med kollegor inom energienheten över hur fonden ska användas framöver. Arbetet handlar både om att sammanställa vilka projekt som fått stöd av fonden tidigare och vilka riktningar som den ska ta för att göra ännu mer klimatnytta. 

— Energifondens fokus är att stödja projekt kring energieffektivisering vilket är en väldigt viktig del i omställningen till ett mer hållbart samhälle. Den gör skillnad genom att skapa en möjlighet för projekt med direkt klimatnytta som annars kanske inte hade kunnat genomföras på grund av ekonomiska begränsningar. Projekt som Energifonden bidragit till allt från komplexa lösningar, som energilagring i kombination med hållbara energikällor till byte till LED-lampor eller kylanläggningar i matbutiker, avslutar Linna.  

miljöfond, miljöfondsprojekt, länstyrelsen, kalmar, emån, elenergi, fiskväg, vandringshinder, rivning, vattendrag, biologisk, mångfald, Emån

Försäljning av el märkt med Bra Miljöval går till miljöprojekt

Bra Miljöval fonder är Energifonden, Miljöfonden och Skogsfonden. Pengarna ska användas till att minska elens påverkan på miljön.

Se genomförda fondprojekt
Bli först att gilla!