Möt Christine, ny på Bra Miljöval

Christine Anvegård som är ny på Bra Miljöval arbetar med mobilabonnemang, småhus och energieffektiva produkter. Här berättar hon om ett ökat intresse att märka mobilabonnemang, arbetet med eventuellt nytt märkningsområde och nyttan med Top Ten Sverige.

Christine är miljövetare och kommunikatör och kommer tidigare från en tjänst som kommunikatör på miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning (MKG), en organisation som följde prövningen av slutförvar för kärnavfall. Nu sitter hon på tre stolar. Bland annat som handläggare för miljömärkning av mobilabonnemang.

— Just nu sitter jag med ansökningar från operatörer som vill miljömärka sina mobilabonnemang. Intresset att erbjuda hållbara tjänster inom mobiltelefoni har ökat. Miljömärkningen av mobilabonnemang fokuserar på att mobiler ska användas längre tid, kunna repareras enkelt och återvinnas på ett miljöriktigt sätt, förklarar Christine.    

Bra Miljöval utreder och tar fram förslag till ett nytt märkningsområde, fabrikstillverkade småhus. Christine är kontaktperson för projektet.

— Det är ett spännande projekt med många engagerade aktörer inom byggbranschen. I projektet har det precis tagits fram förslag till kriterier, berättar Christine.

Top Ten Sverige som listar de mest energieffektiva produkterna är ett EU-finansierat projekt som nu håller på att avslutas.

— Just nu sitter jag med slutredovisningen för Top Ten Sverige. Tipsen och listan på energieffektiva produkter har varit till stor hjälp för många som minska sin energianvändning, berättar Christine.

— Jag är otroligt glad över att nu få vara en del av Bra Miljövals arbete som pushar marknaden åt rätt håll och ständigt ger konsumenter ett bra val för miljön och klimatet, avslutar Christine.

mobil, mobilabonnemang, mobiltelefon, elenergi, elförbrukning, metaller, brytning, grön, ikon, miljömärkning, märkningsområde

Vad innebär miljömärkt mobilabonnemang?

Välj miljömärkt mobilabonnemang och gör en insats för klimat och miljö.

Se våra miljökrav
Bli först att gilla!