Stort intresse för Bra Miljöval på skönhetsmässa

Den 8–9 september besökte Kerstin Varenius, produktansvarig för Bra Miljöval Kosmetika, Hud- och kosmetikmässan i Stockholm. Det var en härlig stämning och många företag hade ett stort engagemang för hållbarhet och var sugna på att miljömärka sina produkter. Bland kosmetikföretagen dök det upp en del funderingar eller missförstånd kring miljömärkning. Här reder vi ut några av påståenden.

Vi jobbar redan med hållbarhet, vi behöver ingen märkning

Även om ditt företag vet att det ni gör är på riktigt och inte greenwashing, så är det svårt för konsumenterna att avgöra. Bra Miljöval är ett trovärdigt sätt att hjälpa era konsumenter att känna sig trygga med att de valt en produkt som är extra skonsam för både hälsa och miljö. Genom att märka era produkter med Bra Miljöval ligger ni dessutom före lagstiftningens krav, exempelvis genom att ni ersatt farliga ämnen som på sikt kan bli förbjudna med bättre alternativ.

Det är för krångligt att ansöka

Vi förstår att det kan det upplevas som ett berg att bestiga första gången man ansöker om en miljömärkning. Men vi hjälper er! Boka gärna in ett möte med oss så förklarar vi mer om våra krav och hur ansökningsprocessen går till. Då kan vi även göra en första bedömning av om ingredienserna skulle klara våra kriterier. Sen finns vi till hands under hela processen och guidar er så att ni kommer hela vägen fram.

Konsumenterna bryr sig inte om miljön, utan bara om produktens funktion

Det stämmer inte. Enligt Svensk Handels hållbarhetsrapport från förra året så anser 82% av konsumenterna att det är viktigt att produkter i kategorin Skönhet/hälsa är framtagna med största möjliga hållbarhetsfokus. Genom att märka era produkter med Bra Miljöval tar ni era konsumenters engagemang för hälsa och miljö på allvar. 

Märkningen måste fungera utanför Sverige

Märkningen Bra Miljöval är öppen för såväl produkter som säljs i Sverige som i andra länder. Märkningskriterier och ansökningsblanketter finns tillgängliga  på engelska.

Miljömärkta produkter är för fula

Det är företagen som skapar produkterna  som avgör hur de ska se ut. Det går att skapa tilltalande produkter som uppfyller de hårda krav för hälsa och miljö som Bra Miljöval ställer. Som en extra bonus får ni ju dessutom använda vår snygga logotyp.

Bli licenstagare till Bra Miljöval

Bli licenstagare

Redo att bli licenstagare? Så här går det till steg för steg. Kontakta oss om ni har frågor vad en ansökan skulle innebära för er.

Så här går det till
Bli först att gilla!